• head_banner

Analisis status pertumbuhan tanduran kanthi detektor klorofil

Kaya sing wis dingerteni, tetuwuhan ing dharatan iku kabeh godhong ijo.Kenging punapa?Amarga akeh klorofil ing tanduran, klorofil minangka pigmen utama fotosintesis.Penting banget kanggo tanduran.Lan akeh peneliti ing omah lan ing luar negeri nggunakake detektor klorofil kanggo sinau lan nganalisa status pertumbuhan klorofil lan tanduran.Dadi makalah iki nyinaoni pengaruh suhu rendah ing degradasi klorofil.

Isi klorofil godhong Ginkgo biloba ing musim sing beda-beda ora mung ing periode senescence, nanging uga ing musim semi kanthi nambah isi klorofil, Aktivitas enzim klorofil mundhak.Nalika isi klorofil tekan nilai paling dhuwur, aktivitas enzim klorofil mudhun kanthi bertahap, lan aktivitas ing musim gugur paling murah.Suhu optimal enzim ing musim semi yaiku 30 ℃, enzim ing musim gugur yaiku 30 ℃ lan 40 ℃, lan bisa uga ana rong isozim ing godhong Ginkgo ing musim gugur, nanging mung siji ing musim semi.Ing musim semi, enzim melu ing sintesis klorofil, lan kegiatan sudo ing Autumn, Asil nuduhake yen kegiatan total melorot, nalika isoenzyme liyane catalyzed degradasi klorofil, lan kegiatan enzim tambah ing Autumn.Ana kemungkinan isozim bisa ningkatake keseimbangan dinamis sintesis lan degradasi klorofil.

Kajaba iku, aktivitas enzim klorofil gandum luwih dhuwur antarane 35 ℃ lan 50 ℃, lan suhu paling luweh kanggo enzim kanggo catalyze mbusak klorofil punika 45 ℃, lan enzim uga nuduhake aktivitas katalitik luwih nalika suhu luwih murah tinimbang 35. ℃.Aktivitas enzim klorofil mung 45% saka aktivitas paling dhuwur.Asil liyuanhua lan studi liyane babagan wit teh nuduhake yen aktivitas enzim klorofil ing pucuk teh musim semi paling dhuwur ing saben musim, disusul pucuk teh musim panas, lan pucuk teh musim gugur paling sithik.Disimpulake yen kontradiktif yen suhu sing kurang bisa ningkatake degradasi klorofil kanthi nyuda aktivitas enzim klorofil.

Liwat analisis detektor klorofil, kita bisa nemokake manawa ana akeh faktor sing mengaruhi degradasi klorofil, lan kepiye pengaruhe.Kita mung bisa entuk asil liwat eksperimen.Nanging ora bisa dipungkiri yen isi klorofil penting kanggo tanduran lan pentinge nggunakake instrumen profesional kanggo ndeteksi kandungan klorofil.


Wektu kirim: Jun-29-2021