• head_banner

Detektor fluoresensi ATP kanggo ngenali kebersihan panganan

Nalika nerangake masalah keamanan pangan sing umum, umume wong bisa mikir babagan residu pestisida, clenbuterol, aditif panganan, lan liya-liyane. masalah safety wis mboko sithik muncul, yaiku, kontaminasi bakteri pangan.

Nyatane, umume kedadeyan keamanan panganan disebabake kontaminasi panganan, lan ana akeh cara kanggo nyebabake kontaminasi kasebut, sing angel dicegah.Ing proses pangolahan lan dodolan panganan, manawa tangane praktisi sing najis, utawa piranti, wadhah, lan peralatan sing ora cocog karo standar, utawa proses produksi sing ora wajar bisa nyebabake kontaminasi bakteri ing panganan.Ora kanggo sebutno kontaminasi mikroorganisme, parasit lan serangga, uga kontaminasi jaringan biologis beracun.Nalika panganan sing kontaminasi kasebut mlebu ing awak manungsa, awak manungsa bakal ngalami reaksi penolakan.Ing kasus sing entheng, muntah lan diare bisa nyebabake keracunan panganan;ing kasus sing abot, aflatoksin sing diprodhuksi dening panganan sing rusak bakal langsung mengaruhi fungsi normal organ manungsa lan nyebabake kanker.Bisa ditemokake yen deteksi mikroorganisme bakteri ing panganan ora bisa dihindari.

Detektor fluoresensi ATP adhedhasar prinsip luminescence firefly, lan nggunakake "sistem luciferase-luciferin" kanggo cepet ndeteksi isi mikroorganisme lan bakteri ing pangan lan banyu.Jumlah residu biologis bisa dadi hakim sing apik babagan status higienis panganan.Kajaba iku, instrumen kasebut bisa nyetel nilai watesan ndhuwur lan ngisor miturut syarat tes lingkungan, supaya bisa entuk evaluasi data lan peringatan awal, lan screening kebersihan permukaan.Desain plug-in tabung uji uga bisa diresiki kanthi rutin lan dipangan nganti suwe.Ing tangan siji, polusi sekunder dihindari lan kesalahan dikurangi;Pasar pangan bakal dibenerake kanthi tertib.


Wektu kirim: Jul-20-2022